• Home
  • /
  • Brief Tweede Kamer over loopbaanmonitor
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Brief Tweede Kamer over loopbaanmonitor

Brief Tweede Kamer over loopbaanmonitor

De Federatie Medisch Specialisten, de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en De Jonge Specialist (DJS) hebben in aanloop naar het commissiedebat Arbeidsmarktbeleid in de zorg op 6 juli aandacht voor de uitkomsten van de Loopbaanmonitor Medisch Specialisten gevraagd. De drie beroepsorganisaties stuurden hiervoor een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer.

Uit de loopbaanmonitor blijkt dat 96% van de Nederlandse aios en medisch specialisten trots is op hun werk, en 92% enthousiast is over zijn of haar baan. 89% van de respondenten is (zeer) tevreden over de samenwerking met directe collega’s. Maar uit de resultaten komen ook enkele breed gevoelde knelpunten naar voren, zoals ontevredenheid over de werkdruk en de balans tussen het werk en privéleven (beide 26%).

De Federatie, LAD en DJS vinden het belangrijk dat (toekomstig) medisch specialisten gemotiveerd en met plezier naar hun werk gaan. Daarbij is het belangrijk dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en voldoende carrièreperspectief hebben. Daarom roepen de drie beroepsorganisaties gezamenlijk beleidsmakers en bestuurders op om de resultaten van de zorgmonitor te gebruiken om het nieuwe beleid vorm te geven. Beleid waarbij ruimte en vertrouwen wordt geboden aan de (aankomende) medisch specialisten.

Bron: Federatie Medisch Specialisten, 5 juli 2022

Actueel

Direct naar:

TNN#1_2022_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.