• Home
  • /
  • De Hersenstichting en subsidieprogramma Op weg naar genezing
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • De Hersenstichting en subsidieprogramma Op weg naar genezing

De Hersenstichting en subsidieprogramma Op weg naar genezing

De Hersenstichting financiert onderzoek en innovaties zodat er behandelingen komen die hersenaandoeningen kunnen genezen, stoppen of vertragen. Op 20 december 2022 lanceerden de Hersenstichting in dit kader een nieuw meerjarig subsidieprogramma ‘Op Weg Naar Genezing’. Dit subsidieprogramma richt zich op het ontwikkelen én verder brengen (richting de zorgpraktijk) van behandelingen die hersenaandoeningen vertragen, stoppen of zelfs genezen. Hierbij staat de behoefte van de doelgroep én het verder brengen van resultaten naar de zorgpraktijk centraal.

Het aan te vragen budget per projectaanvraag is tussen de € 300.000 en € 600.000. Het onderzoek mag zich in een preklinisch, translationeel en klinisch ontwikkelstadium bevinden.

Wie kan aanvragen
Subsidies zijn niet persoonsgebonden maar worden verleend aan de kennisinstellingen. Meerdere aanvragers mogen samen indienen. De penvoerder dient een vaste aanstelling te hebben bij een Nederlandse kennisinstelling. Onder Nederlandse kennisinstellingen verstaat de Hersenstichting universiteiten, academische ziekenhuizen en hogescholen die in Nederland gevestigd zijn. Elke aanvrager mag bij maximaal twee aanvragen betrokken zijn, waarvan eenmaal als penvoerder.

Wilt u meer weten over het subsidieprogramma en de voorwaarden voor het indienen van een aanvraag?
Bekijk dan de website.

 

Actueel

TNN#1_2022_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.