• Home
  • /
  • Wat betekent het integraal zorgakkoord voor de medisch specialist?
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Wat betekent het integraal zorgakkoord voor de medisch specialist?

Wat betekent het integraal zorgakkoord voor de medisch specialist?

In Den Haag zijn er gesprekken over het Integraal Zorgakkoord (IZA) gaande. Het IZA moet de verschillende hoofdlijnenakkoorden vervangen. De Federatie Medisch Specialisten zit aan tafel. Wat is daarbij onze inzet voor u als medisch specialist?

Het IZA moet volgens VWS een antwoord geven op de maatschappelijke opgave: hoe goede toegankelijke zorg te blijven verlenen aan iedereen die dat nodig heeft met minder (meer) zorgpersoneel. Een gericht akkoord is nodig om de transitie naar passende zorg versneld in gang te zetten.’

De Federatie Medisch Specialisten onderschrijft de maatschappelijke opgave om de zorg toegankelijk, betaalbaar en innovatief te houden, ook voor volgende generaties. Al in 2016 presenteerden wij het visiedocument Medisch Specialist 2025 waarin we de richting aangaven voor bovengenoemd vraagstuk.

Aan de tafels waar gesproken wordt over het IZA stellen wij steeds opnieuw de vraag: Wat hebben de dokters nodig? Wat hebben de zorgprofessionals nodig? Want passende zorg, hoe we het uiteindelijk met elkaar ook definiëren, komt alleen tot leven wanneer het wordt vormgegeven op de werkvloer door al die bevlogen professionals.

Lees de hele blog over dit onderwerp en bekijk ook de prioriteiten die de Federatie heeft bij de gesprekken over het IZA.

Bron: Federatie Medisch Specialisten, 24 juni 2022

Actueel

Direct naar:

TNN#1_2022_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.