Wetenschap

NVN-Wetenschapsdagen

Op donderdag 14 november en vrijdag 15 november 2019 vonden de NVN-Wetenschapsdagen plaats in NH Sparrenhorst te Nunspeet. Een uitgelezen kans voor aios en neurologen om de ontwikkelingen van hoogstaand neurologisch onderzoek te volgen.

Oproep indienen voordrachten en posters NVN-Wetenschapsdagen 
Tot 24 juni 2019 was er de mogelijkheid om een abstract in te sturen. Er is een groot aantal abstracts ontvangen, waardoor er wederom een interessant en gevarieerd programma opgesteld is. 

Beoordelingscommissie 2019
De beoordelingscommissie, onder voorzitterschap van prof. dr. D. van de Beek, heeft de inzendingen beoordeeld en de voordrachten en posters zoveel mogelijk rond thema’s gegroepeerd. Zowel klinisch, als translationeel en fundamenteel onderzoek, kon worden ingediend voor presentatie.

Beoordelingscommissie:

  • prof. dr. D. (Diederik) van de Beek, voorzitter
  • dr. E.J. (Ewoud) van Dijk
  • dr. B.B. (Barry) Mook
  • M.F. (Mirjam) Roesdi
  • J. (Jeske) van Pamelen

Programma 
Voor de NVN-Wetenschapsdagen was een interessant en gevarieerd programma samengesteld van actueel Nederlands neurologisch onderzoek. Een toonaangevend gastspreker zal een voordracht geven over een grensgebied met de neurologie en daarnaast is dit jaar de CU Ariëns Kappersprijs uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdagmiddag 14 november. De tweejaarlijkse prijs is gewonnen door Bas Stunnenberg voor het artikel ‘Effect of Mexiletine on Muscle Stiffness in patients with nondystrophic myotonia evaluated using aggregated N-of-1 trials’.

Ter afsluiting is op vrijdagmiddag de prijs uitgereikt voor de beste voordracht en de beste poster. Alle posters en voordrachten kwamen hiervoor in aanmerking, met uitzondering van de posters van en voordrachten door neurologen en senior onderzoekers.

De prijs voor beste poster werd gewonnen door Jessica Burggraaf voor de poster: Het meten van armfunctie bij patiënten met Multiple Sclerose: verbreding van het therapeutisch tijdsvenster voor ziekte modulatie?
De prijs voor beste voordracht werd gewonnen door Marienke de Bruijn voor de voordracht: Epileptische aanvallen en autoimmuun encefalitis: implicaties voor de klinische praktijk.

beste poster en beste voordracht.jpg

Marienke de Bruijn en Jessica Burggraaf winnen de prijs voor beste voordracht en beste poster

Reglement voordrachten/posters
Zie hier het reglement voordrachten en posters NVN-Wetenschapsdagen.