Actueel

Corrie Hermann Prijs 2019 voor Dr. Loes Visser

23-01-2019

Dat gebeurt tijdens het symposium “Farmacotherapie M/V: soms is onderscheid nodig” dat ter ere van de prijswinnares wordt georganiseerd in de Gertrudiskapel in Utrecht.

Dr. Loes Visser is in 1992 cum laude afgestudeerd als farmaceut aan de RU Groningen in 2003 als klinisch epidemioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in 2006 geregistreerd als epidemioloog.
Loes Visser is een bevlogen ziekenhuisapotheker, werkzaam in het HAGA-ziekenhuis, die al jaren ijvert voor een breder perspectief op het gebruik van geneesmiddelen. Met aandacht voor effecten van medicijnen en bijwerkingen die voor vrouwen en mannen en voor verschillende leeftijdsgroepen heel anders kunnen zijn. Zij stelt het thema genderverschillen bij farmacotherapie onvermoeibaar aan de orde en weet dit ook maatschappelijk relevant te presenteren.
Ze zet zich al jaren met veel energie in om deze vernieuwende inzichten onder de aandacht te brengen, ver buiten de grenzen van haar eigen ziekenhuis en regio. Zij verspreidt de resultaten van haar wetenschappelijk onderzoek niet alleen in vakkringen, maar draagt ze ook breed maatschappelijk uit. Ze richt zich daarbij ook via media tot het publiek om te vertellen over sekseverschillen in de toepassing van medicijnen.
Als opleider in het Hagaziekenhuis is ze een rolmodel. Niet alleen voor de apothekers die zij opleidt, maar ook voor specialisten, specialisten in opleiding en andere ziekenhuismedewerkers. Als lid van het stafbestuur in het Hagaziekenhuis heeft ze de portefeuille opleiding, onderwijs en wetenschap onder zich.

Achtergrond Corrie Hermann Prijs
De VNVA kent de Corrie Hermann Prijs periodiek toe aan vrouwelijke artsen die zich binnen hun werk profileren en daarmee bijdragen aan de realisering van de doelstellingen van de vereniging. Enkele van deze doelstellingen zijn: versterking van de positie van de vrouwelijke arts in de medische professie, bestrijding van discriminatie op grond van geslacht (met name binnen de gezondheidszorg) en stimulering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vrouwen en gezondheidszorg.
De prijs is genoemd naar de vrouw die als voorzitter van de VNVA van 1975 tot 1981 een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de doelstellingen van de vereniging. Corrie Hermann was tot mei 2002 actief in de landelijke politiek.

Bron: Persbericht VNVA, 23 januari 2019