Actueel

De richtlijnendatabase gaat vernieuwen: eigen account voor digitaal gemak

26-08-2021

Vanuit de Adviescommissie Richtlijnen en het Kennisinstituut wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de Richtlijnendatabase. Een belangrijke stap daarin is de mogelijkheid om via de Richtlijnendatabase conceptrichtlijnen te kunnen becommentariëren. Om dit te realiseren is het belangrijk dat u als gebruiker een account heeft met de juiste rechten.

Vanaf dinsdag 7 september 2021 worden er vanuit de Richtlijnendatabase voorgeprogrammeerde accounts aangemaakt. Via een e-mailbericht wordt u gevraagd om het account te activeren. Het is handig om dit inderdaad vast te doen. Zodra er daadwerkelijk gebruik gemaakt kan worden van de commentaar-functie binnen de Richtlijnendatabase informeren we u.


Bericht vanuit het Kennisinstituut (onderdeel van Federatie Medisch Specialisten)

Nieuwe accounts Richtlijnendatabase: optimaal gebruikersgemak
Vanuit de Adviescommissie Richtlijnen en het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de Richtlijnendatabase. Een belangrijke stap daarbij is dat we het redactioneel proces in de Richtlijnendatabase (zoals het leveren van commentaar op concept richtlijnen) online kunnen organiseren en daarmee veel efficiënter kunnen maken voor iedereen die betrokken is bij richtlijnen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat u als gebruiker een account heeft met de juiste rechten, zodat u bijvoorbeeld commentaar kunt geven op richtlijnen die u belangrijk vindt.

Ontvang informatie op maat
Naast het geven van commentaar geeft een account de mogelijkheid om de Richtlijnendatabase voor u te personaliseren, zodat u richtlijnen kunt volgen die voor u belangrijk zijn. Zo blijft u snel en makkelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw vakgebied en wordt het gebruiksgemak in de dagelijkse praktijk verder vergroot.

Richtlijnendatabase app
Ook kunt u met het account straks inloggen op de nieuwe Richtlijnendatabase app, die eind september 2021 wordt gelanceerd. Met deze app kunt u richtlijnen raadplegen en instellen dat u op de hoogte blijft van updates en nieuwe richtlijnen binnen uw vakgebied. Het gebruik van richtlijnen in de dagelijkse praktijk wordt zo nog toegankelijker en laagdrempeliger. Om gebruik te kunnen maken van deze handige functies van de Richtlijnendatabase app heeft u het nieuwe account straks ook nodig.

Houd uw mailbox in de gaten
Om te verifiëren dat u namens uw wetenschappelijke vereniging commentaar mag geven worden er vanuit de Richtlijnendatabase voorgeprogrammeerde accounts aangemaakt. U ontvangt binnenkort een mail vanuit de Richtlijnendatabase met de vraag om dit voorgeprogrammeerde account te activeren. Indien u al een account heeft zal dit zoveel mogelijk aan elkaar worden gekoppeld.