Actueel

Koningin Máxima op bezoek bij congres van de European Academy of Neurology (EAN) in Amsterdam

27-06-2017

foto EAN Congres 26 juni.jpg

Op maandag 26 juni 2017 bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima het Derde Congres van de European Academy of Neurology (EAN) in Amsterdam.

Het EAN Congres omvat alle onderwerpen uit de neurologie, zoals beroerte, epilepsie, (hoofd)pijn, bewegingsstoornissen, multiple sclerose, dementie, neuromusculaire aandoeningen, maar ook andere specialistische onderwerpen en zeldzame neurologische ziekten. In ruim tachtig sessies presenteren deskundigen  trends en hoogtepunten van moderne neurologische onderzoeken en therapieën en worden nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen toegelicht. 
 
Tijdens haar bezoek sprak Koningin Máxima onder andere met een aantal neurologen in opleiding uit diverse Europese landen, waarbij Celine Gathier vanuit Nederland aanwezig was. Daarnaast sprak ze met twee Nederlandse neurologen (Nynke Kalkers en Jorrit Hoff), die beiden met een patiënt aanwezig waren, over het belang van patiënteninbreng bij de behandeling. Met de leden van het lokaal organisatiecomité (Bernard Uitdehaag, Philip Scheltens, Paul Boon, Marianne de Visser, Selma Tromp, Jennifer Huizer en Marjolein van Kalles) sprak Koningin Máxima over de stand van de neurologische wetenschap en het belang van kennisuitwisseling tussen Europese landen.