Actueel

Online cursus Zorg voor kwetsbare ouderen

18-01-2017

De forse toename van het aantal kwetsbare oudere patiënten in het ziekenhuis vraagt om medisch specialisten die adequaat zijn opgeleid in de specifieke zorg voor deze patiëntengroep. Het College van Geneeskundige Specialismen (CGS) biedt een online cursus aan over zorg voor kwetsbare ouderen. Deze online courses zijn niet alleen interessant voor medisch specialisten, maar zeker ook voor a(n)ios.

Met een studiebelasting van gemiddeld 1,5 á 2 uur per week doen deelnemers veel kennis op over kwetsbaarheid, cognitieve stoornissen, functionele achteruitgang, polyfarmacie en complexe besluitvorming bij ouderen. De tijdsduur van de online courses bedraagt 6 weken. Via een besloten forum kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen en in discussie gaan met docenten. De laatste cursusweek wordt afgesloten met een toets.

De courses zijn ontwikkeld door het project Ouderenzorg van het CGS in samenwerking met wetenschappelijke verenigingen. Voor deelname aan de courses ontvangt men 10 accreditatie-uren. Voor aios zijn de courses kosteloos.

Inschrijving en meer informatie vindt u op www.knmg.nl/projectouderenzorg.