Actueel

ZonMw subsidieoproep DoelmatigheidsOnderzoek en GGG

11-07-2019

ZonMw heeft twee subsidieoproepen opengesteld, onder meer relevant voor onderzoek naar de geprioriteerde kennishiaten op de NVN Kennisagenda:

Open ronde 2021 DoelmatigheidsOnderzoek - Onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies
Doelmatigheidsonderzoek biedt inzicht in welke behandelwijze het beste resultaat geeft tegen welke kosten. Dit is een oproep voor projectideeën voor doelmatigheidsonderzoek naar interventies (diagnostische, therapeutische en verzorgende activiteiten in de gezondheidszorg).

Deadline projectidee: 12 september 2019
Meer informatie zoals de subsidievoorwaarden zijn te downloaden via de website van ZonMw.

Open ronde 9 Goed Gebruik Geneesmiddelen
GGG richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Projecten kunnen zowel betrekking hebben op het effectiever inzetten van een geneesmiddel als op het verbeteren van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk. Voor deze Open Ronde 9 subsidieaanvraag geldt dat een relevante vraag of probleem uit de praktijk het uitgangspunt voor de aanvraag moet zijn.

Deadline projectidee: 17 september 2019
Meer informatie vindt u op de website van ZonMw


De commissie Zorgevaluatie Neurologie en de NVN hebben de ambitie om voor de top12-kennishiaten projectvoorstellen en financiering te realiseren. Op neurologie.nl/kennisagenda lichten wij onze werkwijze toe.