Search
  • Home
  • /
  • Betere zorg bij wegrakingen van volwassenen én kinderen
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Betere zorg bij wegrakingen van volwassenen én kinderen

Betere zorg bij wegrakingen van volwassenen én kinderen

2 juni 2022
Spoorwegmuseum in Utrecht

Op donderdag 2 juni 2022 organiseert de multidisciplinaire Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen alweer het 14e symposium in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het betreft het uitgestelde symposium van 2 december vorig jaar.

We stelden een programma samen voor jong en oud met als titel: Betere zorg bij wegrakingen van volwassenen én kinderen. Dit jaar zijn voor het eerst de kinderartsen van harte uitgenodigd. Een kinderarts acute geneeskunde en een neuroloog met als aandachtsgebied kinderen verzorgen daarom samen de aftrap. Hierna krijgt u tips & tricks om betere zorg voor patiënten met psychogene wegrakingen te kunnen leveren.

Na de koffie lichten 2 sprekers de uitkomsten van de SYNERGY study toe. U leert hoe u de ‘ESC syncope guidelines’ succesvol kunt implementeren op uw SEH/EHH.

Na de lunch zijn er 2 workshops:

  1. Een workshop kantelproeven waarin wordt ingegaan gaan op de indicatiestelling, de uitvoering en de rol van biofeedback in het voorkomen van vasovagale syncope.
  2. Een workshop ECG voor NIET-cardiologen. Het betreft een opfriscursus met bijzondere aandacht voor ECGs bij ritme- en geleidingstoornissen.

De exacte invulling van de workshops hangt af van het kennisniveau van de deelnemers. Aan het begin van het symposium worden de workshops nader toegelicht waarna u een keuze kan maken.

De rest van de middag staat in het teken van onverwachte momenten en bijzondere situaties. U krijgt eerst een korte voordracht  over flauwvallen door voorover te buigen. De volgende presentatie gaat over wegrakingen uit het niets: over levensbedreigende (erfelijke)  hartritmestoornissen en over handvatten wanneer u uw patiënt naar de cardioloog moet verwijzen. Vlak voor de thee wordt u meegenomen naar grote hoogte en tot ver onder de zeespiegel. Naar plekken waar u liever niet wegraakt.

Last but not least hebben we dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd: de WSAA posterprijs. Deelname is simpel: uiterlijk 22 mei 2022 mailt u een abstract in het Nederlands of Engels van maximaal 250 woorden naar wsaasecretariaat@maasstadziekenhuis.nl.
In de pauzes van het symposium krijgt u de mogelijkheid uw poster te presenteren. Een aantal inzenders krijgt ook de gelegenheid om de poster plenair tijdens een voordracht toe te lichten. De winnaar van de posterprijs ontvangt een bedrag van 400 euro.

Accreditatie is verleend door de bekende verenigingen en ook door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Op dit moment is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 100 personen. Schrijf u dus snel in.

Meld u nu aan via de inschrijflink: https://symposiumwsaa2juni2022.maasstadcongresbureau.nl/

Met  vriendelijke groet,

Het bestuur van de WSAA,
Evert Kaal, neuroloog, Maasstad Ziekenhuis
Egbert Koomen, cardioloog, Gelre Ziekenhuizen
Suzanne Peeters, SEH-arts, Flevoziekenhuis
Ineke van Rossum, neuroloog, LUMC
Joost Rutten, internist-vasculair geneeskundige, Radboudumc
Nathalie van der Velde, klinisch geriater, Amsterdam UMC

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.