menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Beleidsthema’s

We hebben 2 belangrijke beleidsthema’s: Verbinden Hoofdzaak en Neuroloog van de toekomst.

Verbinden Hoofdzaak
Dit thema is actueler dan ooit, in een tijd dat we elkaar vooral op afstand ontmoeten. Het raakt aan existentiële vragen: wat verbindt ons met elkaar, wat vinden we samen belangrijk in een tijd die ook gaat over subspecialisatie en eigen identiteit, met wie werken we samen, en hoe zorgen we er samen voor om doelgericht en actief te blijven op een gemotiveerde wijze?

De neuroloog van de toekomst
Ons vak verandert en dat betekent dat we het onderwijs, zowel voor aios als voor neurologen, continu moeten verbeteren en toekomstbestendig moeten maken. Daarbij moeten we met elkaar in gesprek over de erkenning van subspecialistische aandachtsvelden: moeten we die accrediteren, registreren en visiteren? Een andere actuele discussie is de rol van de neuroloog in de spoedzorg. Verder is aandacht voor het kwaliteitsbeleid voor ons allemaal van belang. De snelheid waarmee kennis wordt ontwikkeld vraagt om een snellere modulaire update van richtlijnen, een update van de kwaliteitsvisitatie en het moderniseren van onze nascholing. Op dit laatste hebben we in 2020 al een voorschot genomen met de Biemond Online.

In gesprek
We voeren op verschillende manieren met u het gesprek over deze thema’s, want we hebben u nodig om de focus en samenhang te bewaken.

Actueel

TNN#1_2023_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.