Hoe voegt u accreditatie-uren toe aan uw dossier?
De registratie van (na)scholing die u heeft gevolgd, met de bijbehorende accreditatie-uren, vindt plaats via uw persoonlijk dossier in GAIA. De KNMG verstrekt de inloggegevens.
Geaccrediteerde Nederlandse bijeenkomst
Woont u een geaccrediteerde Nederlandse bijeenkomst bij? Dan hoeft u zelf niets te doen. De aanbieder regelt het bijschrijven van de uren in uw dossier.
Overige nascholingsbijeenkomsten
Voor het bijwonen van overige nascholingsbijeenkomsten en -activiteiten volgt u de volgende stappen:
- Aan de hand van het overzicht ‘op voorhand geaccrediteerde bijeenkomsten’ (zie Naslagwerk) en de GAIA-nascholingsagenda neurologie controleert u eerst of een nascholing al eerder is geaccrediteerd.
- Is dat het geval, dan kan u de activiteit en de punten zelf toevoegen aan uw GAIA dossier.
- Is dat niet zo, dan vult u het formulier individuele accreditatie-aanvraag in. U mailt dit formulier voor beoordeling naar de NVN. U kunt ook voorafgaand aan een buitenlandscongres een aanvraag indienen. U moet een programma (en deelnamecertificaat indien het congres al heeft plaatsgevonden) toevoegen. NB: niet-geaccrediteerde Nederlandse bijeenkomsten kunt u niet laten accrediteren via een individuele accreditatie-aanvraag. De organisator van de bijeenkomst kan via GAIA de bijeenkomst laten accrediteren bij de NVN (zie hiervoor de informatie voor de Aanbieder).
NVN-leden kunnen een individuele aanvraag gratis indienen.
Voor nascholingen die u meer dan 5 jaar geleden heeft gevolgd, verlenen we geen accreditatie meer.
Niet-vakinhoudelijke nascholing
U kan 25% van het totaal aantal benodigde punten voor herregistratie verzamelen via niet-vakinhoudelijke nascholing. De aanvragen hiervoor lopen meestal via het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Wanneer dat niet het geval is, kan u voor het accrediteren van een buitenlandse nascholing een individuele aanvraag indienen bij de NVN via het formulier individuele accreditatie-aanvraag.
Welke activiteiten komen in aanmerking voor accreditatie?
- het bijwonen van (niet-) vakinhoudelijke nascholingsbijeenkomsten;
- deelname aan e-learning;
- proefschrift / promotie;
- het schrijven van een artikel (1e, 2e of 3e en verdere auteur);
- het houden van een voordracht over (een deelgebied van) de neurologie;
- deelname aan een richtlijnwerkgroep;
- deelname aan een begeleide intervisiegroep. Lees hiervoor de Regeling van de Federatie Medisch Specialisten.