menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Kennisagenda

Kennisagenda Neurologie
De eerste stap in het proces van zorgevaluatie is het opstellen van een Kennisagenda. Hierbij brengen we in kaart waar in de dagelijkse praktijk van de neuroloog behoefte is aan meer wetenschappelijke onderbouwing.

Kennisagenda 2018
In 2018 publiceerden we onze eerste kennisagenda met 12 geprioriteerde openstaande vragen binnen de neurologie. Verschillende kennisvragen zijn opgepakt in zorgevaluatiestudies. Op de pagina Zorgevaluatie studies vindt u een overzicht hiervan.

Kennisagenda 2023
In 2022 werkte de commissie Zorgevaluatie Neurologie (ZEN) met een samengestelde werkgroep aan een herziening van de Kennisagenda. We brachten opnieuw in kaart waar in de dagelijkse praktijk van de neuroloog behoefte is aan meer wetenschappelijke onderbouwing. Wij analyseerden hiervoor richtlijnen en deden een inventarisatie onder NVN-leden. Dit deden wij met een brede vertegenwoordiging van neurologen, direct betrokken patiëntverenigingen en overige relevante stakeholders. Onderstaande infographic geeft een overzicht van de nieuwe top 12 geprioriteerde kennisvragen.

Deze nieuwe Kennisagenda houden we graag ‘levend’. Kennisvragen waarvoor een onderzoek start, maken plaats voor nog openstaande actuele kennisvragen.

De commissie ZEN zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar geprioriteerde kennisvragen. Heeft u als onderzoeker interesse in het oppakken van één van onderstaande kennisvragen, neem dan contact met ons op.

De documenten op een rij:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [170.29 KB]

 

Actueel

TNN#1_2022_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.