menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Dr. Jan Meerwaldt prijs

Ter nagedachtenis aan Dr. J.D. Meerwaldt, neuroloog (1946-1988), reiken we iedere twee jaar de Jan Meerwaldt prijs uit. Dit gebeurt tijdens de NVN-Wetenschapsdagen. Deze prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 7.500. Ook is er nog een prijs voor de runner-up van € 2.500.

Dr. Jan Meerwaldt prijs 2022

Winnaars 2022
Op donderdag 3 november reikten we tijdens de NVN-Wetenschapsdagen de Dr. Jan Meerwaldt prijs 2022 uit. De prijs ging dit jaar naar Merel Ekker (Radboudumc, Nijmegen) voor haar proefschrift: Stroke in the young: from epidemiology to prognosis.
Er was een tweede prijs voor ‘runner-up’ Camiel Wijngaarde (UMCU, Utrecht). Hij schreef een proefschrift met de titel Natural history of Spinal Muscular Atrophy – Re(de)fining clinical phenotypes and exploring symptomatic treatment.
De prijzen werden feestelijk overhandigd door Eliane, de dochter van Jan Meerwaldt.

Dr. Jan Meerwaldt Stichting
De stichting is opgericht ter nagedachtenis van Dr. J.D. Meerwaldt (1946-1988), neuroloog in het toenmalige Academisch Ziekenhuis Rotterdam (Dijkzigt). Het doel van deze stichting is om het klinisch neurologisch onderzoek van Nederlandse aios neurologie en neurologen te bevorderen. Behalve de tweejaarlijkse prijs stelt de stichting ook reisbeurzen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek in het buitenland, tot een maximum van € 5.000. Meer informatie vind je op de website.

Wie komen er voor de prijs in aanmerking?
Neurologen of a(n)ios neurologie die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en jonger zijn dan 40 jaar. Het proefschrift of een daarmee vergelijkbare publicatie moet in de voorliggende twee kalenderjaren zijn voltooid of gepubliceerd.

Prijs
De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 7.500. Daarnaast is er nog een prijs voor de runner-up van € 2.500. We reiken beide prijzen iedere twee jaar uit tijdens de NVN-Wetenschapsdagen.

Inzending
De eerstvolgende uitreiking vindt plaats tijdens de NVN-wetenschapsdagen in 2024.
De inzending start in maart 2024. Het strekt tot aanbeveling om een begeleidende brief vanuit de (co)promotor toe te voegen. Over de wijze van inzending van dissertaties en publicaties informeren wij u tegen die tijd.

Actueel

TNN#1_2023_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.