Zoeken
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

SKMS

In het medisch-specialistisch uurtarief is een vast bedrag per gewerkt uur gereserveerd om het kwaliteitsbeleid van de medisch specialisten te bevorderen. Dit zijn de zogenoemde kwaliteitsgelden medisch specialisten. De Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS) beheert deze kwaliteitsgelden.

Kwaliteitsgelden voor projecten NVN
Wij maken bij het opstellen en reviseren van richtlijnen gebruik van de beschikbare SKMS-gelden. Daarnaast vragen we ook voor andere kwaliteitsprojecten financiering aan bij de SKMS. Bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van ondersteuningsmateriaal om kwaliteitsvisitaties aan te vragen, voor het samenstellen van de NVN Kennisagenda, om het gebruik van richtlijnen te stimuleren en voor projecten die samenhangen met de kwaliteitsregistraties.

Financiering projecten
De Federatie Medisch Specialisten en Zorgverzekeraars Nederland hebben de SKMS opgericht. Jaarlijks stelt deze stichting de kwaliteitsgelden beschikbaar aan de wetenschappelijke verenigingen van de erkende medisch specialismen en aan de Federatie Medisch Specialisten voor het ontwikkelen, onderhouden en implementeren van het Kwaliteitsbeleid Medisch Specialisten.

Alleen de wetenschappelijke verenigingen of de Federatie kunnen projecten bij de SKMS indienen voor financiering. De SKMS beoordeelt een aanvraag aan de hand van vastgestelde criteria. Als zij een project goedkeurt, ontvangt het project een bijdrage vanuit de kwaliteitsgelden.

 

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.