Zoek
  • Home
  • /
  • NVKG-NVN Themamiddag: Alzheimer and beyond
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • NVKG-NVN Themamiddag: Alzheimer and beyond

NVKG-NVN Themamiddag: Alzheimer and beyond

9 februari 2022
Online

2 december 2021: Bericht over themamiddag Alzheimer and beyond op 9 februari 2022

Met oog op de actuele ontwikkelingen van de aanhoudende COVID-19 pandemie en de werkdruk in de ziekenhuizen is het niet verstandig om fysiek bij elkaar te komen op 9 februari 2022 in Congrescentrum 1931, te ‘s-Hertogenbosch. De congrescommissie, NVKG en NVN besloten dan ook om de themamiddag: ‘Alzheimer and beyond’ volledig online te laten plaatsvinden.

Wij hopen u dan ook in grote getalen online te mogen verwelkomen om op een interactieve wijze samen naar de toekomst te kijken. Wat kunnen we van elkaar leren? En zijn er initiatieven die we ook op onze eigen werkomgeving kunnen toepassen?  Het volledige programma leest u op: www.nvkg-themamiddag.nl.

Voor deelname aan de online bijeenkomst gelden gereduceerde registratietarieven, zie de website. Heeft u zich al geregistreerd dan ontvangt u bericht van het congressecretariaat over uw inschrijving en restitutie.

De online bijeenkomst op 9 februari wordt geaccrediteerd aangeboden voor zorgprofessionals op basis van aanwezigheid (gemiddeld 4 accreditatie-uren voor deelname). Eveneens kunnen geregistreerde deelnemers het volledige programma on demand terugkijken gedurende één maand na afloop (niet geaccrediteerd) .

Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze hectische en onzekere periode en hopen elkaar digitaal te verwelkomen tijdens de NVKG-NVN themamiddag ‘Alzheimer and beyond’ op 9 februari 2022!

Met vriendelijke groet,
NVKG
NVN 


Op 9 februari is er een symposium georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

Wat staat er op het programma?
Het aantal mensen met dementie is door de vergrijzing bijna verzesvoudigd. Van 50.000 in 1950 tot 290.000 nu. Het aantal zal in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. De ziektelast is voor patiënten hoog, maar ook de impact van deze ziekte op mantelzorgers en op de samenleving is groot. Deze middag willen we op een interactieve manier samen naar de toekomst kijken. Wat kunnen we van elkaar leren? En zijn er initiatieven die we ook op onze eigen werkomgeving kunnen toepassen?

In de plenaire sessies gaan we in op klinische fenotypen van de ziekte van Alzheimer en op Lewy body dementie en Parkinson dementie.
In de workshopronde is er aandacht voor aanvullende diagnostiek zoals het onderzoek van de logopedist, de waarde van FDG PET en liquor diagnostiek. Dementie gaat ook gepaard met ethische dilemma’s zoals euthanasie bij dementie. Hoe kijkt u hier tegenaan? Hoe groot is de kans dat uw patiënt met Mild Cognitive Impairment een dementie ontwikkelt? Welke informatie deelt u daarover met uw patiënt? We hopen u praktische handvatten voor in de spreekkamer aan te reiken.

Na de workshops is er aandacht voor nieuwe behandelingen en ontwikkelingen op het gebied van Alzheimer dementie. Wat is de stand van zaken ten aanzien van Aducanumab? Tijdens een interactieve discussie horen we ook graag uw mening als neuroloog of geriater werkzaam in dit gebied. Hoe ziet u de toekomst met mogelijk nieuwe behandelmogelijkheden?

Klik hier voor het programma.

Aanmelden kan via: https://www.nvkg-themamiddag.nl/ 

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.