Zoek
  • Home
  • /
  • Symposium werkgroep Syncope en Autonome Aandoeningen
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Symposium werkgroep Syncope en Autonome Aandoeningen

Symposium werkgroep Syncope en Autonome Aandoeningen

1 juni 2023
Spoorwegmuseum, Utrecht

Op donderdag 1 juni 2023 organiseert de multidisciplinaire Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen alweer het 15e symposium in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Het symposium heeft als titel Omvallen en Opstaan, aandoeningen op het grensvlak van syncope.

Bij bijna elke patiënt met een doorgemaakte val is er een differentiaaldiagnose. Niet elke patiënt met een val heeft een wegraking gehad en niet alle wegrakingen zijn het gevolg van een syncope. Tijdens het symposium worden valpartijen, wegrakingen en bewustzijnsverlies vanuit meerdere invalshoeken besproken, inclusief het beleid bij een onverklaarde wegraking. U krijgt daarnaast antwoord op de twee volgende vragen: Wat is het juiste moment om uw patiënt te voorzien van een looprecorder? En is er eigenlijk wel een toegevoegde waarde van Holter onderzoek?

Posters en posterprijs
Ook dit jaar wordt de WSAA posterprijs uitgereikt. Deelname is eenvoudig: uiterlijk 15 mei 2023 mailt u een abstract van maximaal 250 woorden in het Nederlands of Engels naar wsaasecretariaat@maasstadziekenhuis.nl.

In de pauzes van het symposium krijgt u de mogelijkheid uw poster te presenteren. Een aantal inzenders krijgt ook de gelegenheid om de poster plenair tijdens een voordracht toe te lichten. De winnaar van de posterprijs ontvangt een bedrag van 400 euro.

Inschrijving
Accreditatie is aangevraagd bij de bekende verenigingen. Er is plaats voor maximaal 100 personen. Schrijf u dus snel in!

Wanneer u ook in 2023 lid bent/wordt van de WSAA betaalt u 30 euro voor het lidmaatschap en 120 euro voor het symposium. Uw gegevens worden dan opgenomen in de vernieuwde ledenadministratie van de WSAA. Tevens bent u dan lid van de EFAS, de overkoepelende Europese organisatie en kunt u lid worden van één van de WSAA werkgroepen.

Wanneer u alleen lid wilt blijven/worden van de WSAA dan kunt u ook de 30 euro contributie voor het jaar 2023 ook voldoen via de aanmeldlink.

Niet leden betalen 150 euro voor deelname aan het symposium.

Voorafgaande aan het symposium vindt zoals gebruikelijk de jaarvergadering plaats van de WSAA. De leden ontvangen hierover separaat bericht.

Mocht u nog suggesties hebben voor een onderwerp tijdens een volgend symposium, dan kunt u deze mailen naar: WSAAsecretariaat@maasstadziekenhuis.nl.

Met vriendelijke groet,

Het multidisciplinaire bestuur van de WSAA,

Evert Kaal, neuroloog, voorzitter
Egbert Koomen, cardioloog
Suzanne Peeters, SEH-arts
Ineke van Rossum, neuroloog
Joost Rutten, internist
Nathalie van der Velde, klinisch geriater

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.