• Home
  • /
  • Symposium Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Symposium Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen

Symposium Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen

2 december 2021
Spoorwegmuseum in Utrecht

Op donderdag 2 december 2021 organiseert de multidisciplinaire Werkgroep voor Syncope en Autonome Aandoeningen alweer het 14e najaarssymposium in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

We hebben een programma samengesteld voor jong en oud met als titel: Betere zorg bij wegrakingen van volwassenen én kinderen. Dit jaar zijn voor het eerst de kinderartsen van harte uitgenodigd. Een kinderarts acute geneeskunde en een neuroloog met als aandachtsgebied kinderen verzorgen daarom samen de aftrap. Hierna krijgt u tips & tricks om betere zorg voor patiënten met psychogene wegrakingen te kunnen leveren.

Na de koffie lichten 2 sprekers de uitkomsten van de SYNERGY study toe. U leert hoe u de ‘ESC syncope guidelines’ succesvol kunt implementeren op uw SEH.

De middag staat in het teken van onverwachte momenten en bijzondere situaties. U krijgt eerst een korte voordracht  over flauwvallen door voorover te buigen. De volgende presentatie gaat over wegrakingen uit het niets: over levensbedreigende (erfelijke)  hartritmestoornissen en over handvatten wanneer u uw patiënt naar de cardioloog moet verwijzen. Vlak voor de thee wordt u meegenomen naar grote hoogte en tot ver onder de zeespiegel. Naar plekken waar u liever niet wegraakt.

Last but not least hebben we dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd: de WSAA posterprijs, Deelname is simpel: uiterlijk 15 november 2021 mailt u een abstract van maximaal 250 woorden naar wsaasecretariaat@maasstadziekenhuis.nl.
In de pauzes van het symposium krijgt u de mogelijkheid uw poster te presenteren. Een aantal inzenders krijgt ook de gelegenheid om de poster plenair tijdens een voordracht toe te lichten. De winnaar van de posterprijs ontvangt een bedrag van 400 euro.

Accreditatie is aangevraagd bij de bekende verenigingen en ook bij de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Op dit moment is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 100 personen. Schrijf u dus snel in.

Meld u nu aan via de website van het symposium. Wanneer u ook lid bent/wordt van de WSAA is het symposium gratis en betaalt u alleen de kosten voor het lidmaatschap. Wanneer u lid wilt blijven van de WSAA en u het symposium niet bezoekt kunt u via de website ook uw contributie voor het jaar 2021 voldoen.

Voorafgaande aan het symposium vindt zoals gebruikelijk de jaarvergadering plaats van de WSAA. De leden ontvangen hierover separaat bericht.

Actueel

TNN#1_2023_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.