Search
  • Home
  • /
  • Webinar: Waarom draag jij (g)een fietshelm?
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white
  • Home
  • /
  • Webinar: Waarom draag jij (g)een fietshelm?

Webinar: Waarom draag jij (g)een fietshelm?

20 april 2022
Online

Webinar: Waarom draag jij (g)een helm?
Aan het einde van de eerste landelijke Dag van de Fietshelm willen we op deze vraag ingaan in een interactief webinar. We willen je hier van harte voor uitnodigen.
Onderwerpen die aanbod komen zijn: wat is hersenletsel, hoe groot is het probleem in Nederland en hoe werkt een fietshelm precies.

Datum en tijd: woensdag 20 april 2022 19.30-20.30
Aanmelden: https://content.acquire.nl/form/1038

Host:
Tessa Veldhuis, sportpresentatrice

Sprekers (onder andere):
Prof. Dr. Joukje van der Naalt, neuroloog UMCG
Susanne Asscheman, onderzoeker VeiligheidNL
Dr. Johan Molenbroek, hoofddocent TU Delft

Informatie sprekers:
Tessa Veldhuis is sportpresentatrice voor oa Eurosport en ziggo sport, gymdocent en voormalig topsporter in Rugby Sevens. Naast het verslaan van rugby interlands voor Ziggo Sport presenteerde Veldhuis onder andere ‘Studio Rio’ en ‘Studio Korea’ voor het AD en was zij 1 van de gezichten van Eurosport tijdens de Spelen van Tokyo 2020 en Beijing 2022. Door een hoofdtrauma in het allerlaatste deel van het olympisch traject ondervond ze aan de lijve hoe het is om traumatisch hersenletsel te hebben en hiervan te herstellen.

Joukje van der Naalt is neuroloog en hoogleraar Neurotraumatologie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij is de Nederlandse expert op het gebied van traumatisch hersenletsel. Haar onderzoek richt zich vooral op welke factoren van invloed zijn op het herstel na traumatisch hersenletsel. Ze is ook redacteur van het Handboek traumatisch hersenletsel.

Susanne Asscheman is onderzoeker bij VeiligheidNL, hét kenniscentrum voor letselpreventie. Susanne werkt binnen diverse thema’s, waaronder verkeersveiligheid. Zij heeft meegewerkt aan een rapport over fietsongevallen waar zij onderzoek heeft gedaan naar helmgebruik en hersenletsel bij slachtoffers die na een fietsongeval op een SEH zijn behandeld.

Johan Molenbroek is Universitair Hoofddocent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Hij geeft les en doet onderzoek op het gebied van Inclusive Design, ergonomie en antropometrie met name op het gebied van ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Zijn specialismes zijn: menselijke maat ofwel antropometrie, (school)meubilair, helmen, fietsen, observatie, gebruiksonderzoek en productveiligheid.

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.