menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

NVN-Wetenschapsdagen

Ieder jaar organiseren we de NVN-Wetenschapsdagen. In 2023 vinden deze plaats op 9 en 10 november in NH Sparrenhorst in Nunspeet. De NVN-Wetenschapsdagen zijn voor aios en neurologen een uitgelezen kans om de ontwikkelingen van hoogstaand Nederlands neurologisch onderzoek te volgen. Daarnaast geeft een toonaangevende gastspreker altijd een voordracht over een grensgebied met de neurologie.

Inschrijving
De inschrijving start begin september 2023.

Abstract indienen
Het indienen van abstracts kan via een digitale inschrijfmodule. De deadline voor het indienen van uw abstract is 12 juni 2023.

Beoordeling
De beoordelingscommissie beoordeelt de inzendingen en groepeert voordrachten en posters zo veel mogelijk rond thema’s. De commissie ziet er op toe dat voordrachten en posters zowel klinisch, als translationeel en fundamenteel onderzoek op neurologisch gebied betreffen, en relevant zijn voor de algemeen neuroloog.

Prijzen
Aan het eind van de NVN-Wetenschapsdagen reiken we een prijs uit voor de beste voordracht en de beste poster. Alle posters en voordrachten komen in aanmerking voor deze prijzen, behalve de posters en voordrachten van neurologen en senior onderzoekers.

Terugblik Wetenschapsdag 2022
Naast voordrachten over actueel neurologisch onderzoek was er ruimte voor zorgevaluatie en een richtlijnbespreking. Ook gaf gastspreker Marlies Schijven een inspirerende voordracht over artsen en social media. Tijdens de pauzes waren er posterwalks en er werden diverse prijzen uitgereikt, zoals de TNN Top artikel assistentenprijs 2022, dit jaar gewonnen door Jaron van der Wardt en de Dr. Jan Meerwaldt prijs. Deze prijs werd gewonnen door Merel Ekker.
Kortom; het was een wetenschappelijke bijeenkomst vol variatie.

Beste voordracht en beste poster 2022
Aan het eind van de NVN-Wetenschapsdagen reikten we een prijs uit voor de beste voordracht en de beste poster. Deze prijzen  gingen naar:

  • Beste voordracht: Gijs Tazelaar (de genetische verschillen tussen monozygote tweelingen met en zonder amyotrofische laterale sclerose)
  • Beste poster: Marleen van Arnhem (first seizure spreekuur voor kinderen op het aanvragen van aanvullend onderzoek en starten van anti-epileptische behandeling)

Wij kijken nu al uit naar de NVN-Wetenschapsdagen in 2023 en hopen u dan ook weer te mogen verwelkomen!

Actueel

TNN#1_2023_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.