Actueel

Jaarprijs Bewegingsstoornissen uitgereikt aan Rodi Zutt

02-05-2017

De werkgroep bewegingsstoornissen heeft tijdens het voorjaarssymposium in februari 2017 weer de “jaarprijs bewegingsstoornissen” uitgereikt voor het beste wetenschappelijke artikel dat gepubliceerd werd tussen 1-11-2015 en 1-11-2016 door een jonge (<40 jaar) neuroloog of aios neurologie. De jury bestond uit Jorrit Hoff, Daan Kamphuis, Berry Kremer en Raymund Roos. Gelet werd op originaliteit, belang voor de wetenschap, klinische relevantie, vernieuwende, en ranking van het blad.
De jury gaf de meeste punten aan een klinisch artikel van Rodi Zutt (UMCG): A novel diagnostic approach for patients with myoclonus (Nat. Rev. Neurol. 11, 687-697, 2015). Haar begeleider, Marina de Koning-Tijssen (UMCG) roemde in de aanbiedingsbrief de manier waarop Rodi te werk is gegaan bij het in kaart brengen van het diagnostisch proces en het speurwerk naar nieuwe genen. Rodi wilde graag een praktische benadering van een lastig fenomeen, de myoclonus, overzichtelijk aanbieden aan clinici, hetgeen met dit zeer lezenswaardige artikel uitstekend gelukt is. Op de bijeenkomst hield zij een voordracht over haar bekroonde artikel.

foto neuroloog.JPG

Op de foto neemt Rodi Zutt de prijs, een bedrag van 1000 euro vrij te besteden, in ontvangst van Agnita Boon (Erasmus MC), voorzitter werkgroep bewegingsstoornissen.