Zoek
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Onze speerpunten

De VAAN heeft in 2024 de volgende speerpunten geformuleerd.

Opleiding en ontwikkeling
In 2024 zetten de bestuursleden betrokken bij dit speerpunt zich weer voor de opleiding en ontwikkeling van alle aios neurologie. Wij richten ons hierbij op:

  1. Aanpassing van een reeds gemaakt nieuw format voor het voortgangsgesprek in Reconcept. Hiermee heeft zowel de aios als de (plaatsvervangend) opleider duidelijke handvatten voor een nuttig en structureel gesprek waarin het niet gaat om vinkjes zetten maar over het welzijn van de aios en zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.
  2. Inspiratie leveren voor ontwikkeling van niet-medische competenties zoals bijvoorbeeld een nuttige managementcursus, innovatie en e-health, of juist een basiskwalificatie onderwijs.
  3. Actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe opleidingsplan, waarvoor wij ook jullie om input vragen.

Heb jij zelf nog een cursus/verdiepingsstage gedaan om je eigen niet-medische competenties te ontwikkelen die jij absoluut aanraadt aan je collega aios? Of is er in jouw kliniek een vorm van werken/supervisie die jou tot grote hoogtes in persoonlijke ontwikkeling brengt? Laat het ons dan weten!

Vitaliteit
Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid wordt de laatste jaren een steeds belangrijker thema en dit is voor ons als specialisten van de toekomst zeer relevant. Een balans tussen werk en privé is cruciaal om langdurig werkplezier te waarborgen. Hoewel dit een complex en discipline overstijgend onderwerp is, en dus geen eenvoudig panacea kent, zetten wij ons hiervoor in.

In 2024 richten we ons op:

  1. Verzamelen en delen van positieve initiatieven of goede gebruiken gericht op werkdruk/werkplezier en deze in het zonnetje zetten. Dit doen we door onze “best practices” en “Name & Fame” rubrieken, onder andere op LinkedIn.
  2. Vitaliteit aanhoudend onder de aandacht brengen bij de NVN, neurologen, onze eigen VAAN-leden en via De Jonge Specialist. Via constructieve gesprekken streven we ernaar om onze belangen als aios te behartigen. Waar mogelijk leggen wij dit vast in afspraken, handreikingen of het volgende landelijke opleidingsplan.

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.