menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Onze speerpunten

In januari 2022 heeft het VAAN-bestuur op basis van de ‘vier vragen van de VAAN’ die door aios in alle vijftien opleidingsklinieken zijn ingevuld de volgende standpunten geformuleerd.

Verbinden
Als VAAN maken we ons hard voor de datgene wat belangrijk is voor de aios neurologie. Om te zorgen voor een goede verbinding, delen wij actief onze activiteiten via verschillende kanalen (LinkedIn, ALV, nieuwsbrieven), zodat neurologisch Nederland duidelijk ziet wat we doen. Ook organiseren we opleidingsgerichte en sociale activiteiten en vergaderen we tweemaal per jaar met het NVN-bestuur om gezamenlijk tot actie te komen voor een optimaal opleidingsklimaat. Wil jij weten wat we als VAAN bestuur allemaal doen? Bekijk het op onze LinkedIn pagina.

Individualisatie
Met een opleiding tot neuroloog kan je veel kanten op. Met dit speerpunt willen we aan de aios inzichtelijk maken welke mogelijkheden er zijn. Door deze actief met jullie te delen, ruimte te creëren binnen de opleiding om je niet-medische competenties te ontwikkelen en om tips te geven over hoe je de opleiding zoveel mogelijk op jouw talenten kan indelen.

Werkdruk/werkplezier
Er is een toenemende drukte in diensten, complexiteit van zorg en administratielast in ons vak. Dit maakt dat de werkdruk omhoog gaat en hiermee het werkplezier kan afnemen. We maken ons hard voor implementatie van werkdrukverlagende initiatieven en blijven het belang van werkplezier in onze dagelijkse praktijk aankaarten. Heb je zelf ideeën, meld je dan bij de VAAN-vertegenwoordiger in jouw kliniek, wie weet hebben wij de mogelijkheid om het landelijk onder de aandacht te brengen!

Aandacht voor opleiden
Gedurende je opleiding tot neuroloog ben je veel bezig met de dagelijkse praktijk, waardoor de opleiding soms naar de achtergrond verdwijnt. Om te zorgen dat er meer tijd en aandacht voor opleiden is, houdt de VAAN zich bezig met verschillende initiatieven om landelijk de opleidingsmomenten uit te breiden en de aandacht voor opleiden te stimuleren.

Actueel

TNN#1_2022_Cover

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.