Zoeken
menu (1)
icon_close_white
icon_close_white
icon_back_white_2
Path
icon_divider_white

Tuchtrecht en neurologie

Het tuchtrecht voor de gezondheidszorg heeft als doel de kwaliteit van de individuele gezondheidszorg te bewaken en te bevorderen en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van een zorgverlener. Het gaat om een algemeen belang.

Hoewel de helft van alle neurologen eens in zijn of haar loopbaan te maken krijgt met het tuchtrecht, is onze kennis ervan beperkt.  We kunnen als beroepsgroep meer leren van uitspraken van de tuchtzaken door ze meer gestructureerd en gezamenlijk te evalueren.

Doelstellingen werkgroep:

  • de kennis over het tuchtrecht vergroten, met name bij NVN-leden. Dit geldt zowel voor specialisten als arts-assistenten en andere BIG-geregistreerden die we als neurologen superviseren. We hopen dat het tuchtrecht daardoor ook minder bedreigend wordt: tuchtrecht hoort erbij! In de rubriek ‘naslagwerk‘ vindt u diverse documenten om uw kennis over tuchtrecht uit te breiden. Daarnaast vindt u hier adviezen over wat u kunt doen als u, of een van uw collega’s of arts-assistenten, aangeklaagd wordt bij het Tuchtcollege;
  • een goede toegang regelen tot uitspraken van tuchtzaken (gegrond en ongegrond);
  • daar waar dat speelt leermomenten uit uitspraken destilleren en die delen met leden van de NVN.  Deze leermomenten kunnen  ook afkomstig zijn uit vakoverstijgende uitspraken;
  • een jaarlijkse (nascholings)bijeenkomst organiseren om diverse aspecten (kennis, uitspraken, algemene ontwikkelingen) te delen.

In het menu aan de rechterkant vindt u informatie over de activiteiten van de werkgroep, de bestuurssamenstelling en naslagwerk.

Contact en aanmelden
Wilt u lid worden van de werkgroep, dan kan u zich aanmelden bij Roeland van Leeuwen, neuroloog
E-mail: R.B.van.Leeuwen@gelre.nl
Als u zich inschrijft, ontvangen wij persoonsgegevens van u. Hoe wij daarmee omgaan, leest u in onze privacyverklaring.

Het besloten deel van de website www.neurologie.nl is alleen toegankelijk voor leden van de NVN.

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier uw gegevens opnieuw op.

Heeft u problemen met inloggen?
Neem contact op met onze helpdesk.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Vraag uw DOC-Access inloggegevens aan.